De wetenschap evoleert snel en als je nog steeds enkel maar focust op FTP, snelheid en/of hartslagzone's  mis je nauwkeurigheid en efficiëntie.

De INSCYD-testprotocollen worden gebruikt door veel van 's werelds beste endurance-trainers en hun atleten.
Enkele opmerkelijke sporters die INSCYD gebruiken zijn professionele triatleet Jan Frodeno (2x Ironman Wereldkampioen) en profwielrenners Tony Martin (4x Wereldkampioen tijdrijden UCI) en Peter Sagan (3x UCI Wereldkampioen wegrennen) evenals Peter's hele BORA - hansgrohe UCI professional fietsteam en het Jumbo-Visma team.
 

VO2max - De grootte van de motor

Van zwemsprintjes tot voetbalwedstrijden van 90 minuten, de maximale aerobe capaciteit (VO2max) is de belangrijkste prestatieparameter die moet worden bekeken. Zoals zo vaak verkeerd begrepen, wordt VO2max niet beperkt door alleen ruw fysiek talent, maar kan het worden getraind tot een ongekend niveau. VO2max is ook een parameter die snel reageert op training, dus deze moet regelmatig worden gecontroleerd.

Via de INSCYD software kunnen we ook:
• Het effect van intensieve trainingen evalueren op uw VO2Max.
• De impact van de VO2max op uw vet- en koolhydraatverbranding beter begrijpen.VLAmax // Het geheime wapen van de elite Coaches

VLAmax kan vanaf twee verschillende kanten bekeken worden.
Aan de ene kant zou een lage VLAMax uw anaërobe drempel verhogen, uw vetverbranding en het verkort uw hersteltijd van harde inspanningen. Aan de andere kant verhoogt een hoge VLAMax het beschikbare vermogen voor aanvallen, sprints en korte inspanningen.
De anaërobe capaciteit kan feitelijk het verschil maken tussen winnen en verliezen van een race: de laatste ronde, de eindsprint, de laatste duw - ze worden allemaal bepaald door je glycolytische kracht.

Vlamax is de belangrijkste parameter waarop u zich moet concentreren en die u moet trainen.
Misschien heb je er nog nooit van gehoord, want tot vorig jaar werd het alleen gebruikt door professionele teams en nationale federaties.
Maar door de INSCYD software is die parameter voor iedereen toegankelijk.
Verspil geen tijd meer met het trainen op de verkeerde manier.
Laat u testen bij Endurance Peak Coaching en we kennen uw VLAMax - en stem je training daarop af.

Dit is wat Dan Lorang, coach van IRONMAN-wereldkampioen Jan Frodeno, zegt over VLAMAX:


“You really know what to work on if you know the VLamax”
— DAN LORANG - HIGH PERFORMANCE COACH OF IRONMAN WORLD CHAMPION JAN FRODENO

Op basis van de testresultaten kunnen we u helpen bij het maken van een trainingsprogramma dat volledig is gericht op het verbeteren van deze parameter, om het volgende te optimaliseren:
• Vetverbranding
• Koolhydraten besparen
• Anaerobe drempel verhogen (=hogere FTP)
• Mogelijkheid om sneller te herstellen van harde inspanningen
• Sprintprestaties


Anaerobe drempel

De anaërobe drempel is algemeen bekend en is de hoogste intensiteit waar nog een steady-state is. Dit is het omslagpunt, FTP, anaerobic threshold....allemaal verschillende termen om hetzelfde aan te duiden. Iedereen weet dat het bestaat en wil dit verhogen.
Er bestaan heel wat protocollen om de anaërobe drempel te bepalen maar de grootste beperking bij de meeste van die protocollen is dat het geen inzicht verschaft over de redenen waarom de anaërobe drempel is wat het is. Door uw anaërobe drempel te laten testen bij Endurance Peak Coaching kunnen we exact gaan bepalen op welk punt de lactaatproductie gelijk is aan de lactaatverbranding (=anaërobe drempel).


Lactaataccumulatie & herstel

In disciplines met heel wisselende interval types en duur, zoals fietsen of voetbal, zijn herhaalde inspanningen met hoge intensiteit onvermijdelijk. Elke aanval of sprint zal resulteren in lactaataccumulatie (=lactaatopbouw in de spieren). De duur en intensiteit die een atleet van deze inspanningen kan herstellen, zijn absoluut cruciaal. Het vermogen om lactaat als brandstof te gebruiken en het daadwerkelijk te gebruiken om je prestaties te optimaliseren, is absoluut cruciaal in sporten met hoge intensiteit.
Dit soort vaardigheden zijn zeer trainbaar en na het uitvoeren van de INSCYD test kunnen we exact gaan bepalen wat de exacte intensiteit is om uw lactaat optimaal te gaan gebruiken. 

Vetverbranding

Vetverbranding is één van de belangrijkste parameters bij het leveren van uithoudingsvermogenprestaties in sporten zoals hardlopen en triatlon. Nu zijn we ook in staat om deze metriek te meten en te volgen via de INSCYD prestatiesoftware - zodat je strategieën kunt maken om je verbruik van vet te gaan verhogen en daardoor je prestaties te verbeteren.
Waarom?
• Vetverbrandingssnelheden zijn zeer individuele statistieken.
• Nauwkeurig inzicht in de vetverbranding is cruciaal in duursporten.
• Significante verschillen worden waargenomen tussen verschillende atleten en op dezelfde atleet in functie van de conditie
• Als u de FatMax-zone kent, kunt u de vetverbranding het meest efficiënt trainen.

             

Koolhydraten verbranding

Het is ook cruciaal om precies te begrijpen hoeveel koolhydraten je verbrandt tijdens het sporten. Met dit inzicht kun je exact gaan bepalen wat het niveau van uw brandstoftank zal moeten zijn om optimaal te presteren op training en wedstrijden. Je zal ook begrijpen vanaf welk niveau het moeilijk gaat worden om uw prestaties te handhaven.  
Fuel to perform
• Focus op koolhydraatverbranding en maak voedingsplannen op maat.
• Het perfectioneren van de inname van koolhydraten is trainbaar, maar moet worden getraind. 
• Pas uw snelheden aan en plan een brandstofstrategie om te voorkomen dat de brandstof opraakt.

Door het gebruik van de INSCYD-prestatiesoftware kunt u eindelijk uw lactaatproductie vergelijken en vergelijken met de verbranding van koolhydraten. De enige manier om lactaat te produceren is door koolhydraten af ​​te breken, dus de productie van lactaat is direct gekoppeld aan de verbranding van koolhydraten.
                      

METABOLISCHE VINGERAFDRUK

INSYCD meet verschillende meetwaarden om de algemene identiteit van een atleet vast te stellen.
Door een "metabole vingerafdruk" te creëren, kunnen we beter aantonen wat de sterktes en zwaktes zijn. Dit laat ons toe om een efficiënter trainingsprogramma op te stellen en om de training verder te verfijnen.  

                                   


De test duurt een uur en kan zowel indoor als outdoor worden uitgevoerd.
Een paar dagen na de test wordt nog een gesprek voorzien om de sterktes en zwaktes te bespreken en om een duidelijk advies te geven over de verdere trainingen.


Speciale introductie prijs (tot eind februari 2019) : 165€ in plaats van 215€